torstai 12. heinäkuuta 2012

Muikkuja, uusiaperunoota, itte teherystä kalaliemestä kastike ja ripaus reunoolle Tulista chilihilloketta.
Tässä sitä Tulista chilihilloketta eli Paholaisen hilloa, njam!

OHJE:

800g tomaatteja tai kokonaisia säilyketomaatteja
400g punaisia paprikoita
4-6kpl punaisia chilejä
6-8 kynttä valkosipulia
1tl suolaa
1tl mustapippuria
2tl oreganoa
0,5dl etikkaa
1pkt hillosokeria (itse vähennän määrää)

Leikkaa pestyihin tomaatteihin ristiviillot ja pane 30-60s kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit juoksevan kylmän veden alla. Irrota kuoret ja leikkaa lohkoiksi. Poista kannat. Pane takaisin kattilaan. Palo paprikat. Anna näiden keittyä 0,5h. Lisää etikka ja mausteet. Kuumenna uudelleen ja keitä 3-5min. Purkita. Säilytä jääkaapissa. 

Voi käyttää pitsaan ketsupin tilalla, kastikemausteena, leivän päällä ja ruuan kanssa esim. lihan kanssa, njam! Sopii moneen käyttöön! Ja mausteita voi vaihdella. 
   
Chiliä en vallan niin paljon laittanu ku ohjees oli. Kattelin ihojetta jäläkikätee netistä ja löyriin sellaase version, että tomaatit voip ostaa purkis ja on valamiiksi kaltattuja.

No, mitäs sitä tässä? Voikkote arvata?
Ja tämmöstä siitä vihiroo ja viimei tuli eli Hämäläinen munajuusto, maustettuna valkosipulilla. Sen verran näverriin yhyrestä kulumasta, notta hyvää oli!!!
Ja kun heraa tuli yli kolome litraa, niin leivoon siihen 2l sämpylätaikinan ja lopusta herasta tein lättyjä. Sämpylät tuli kyllä erinomaasen hyviä! Lättyjä en oo uskaltanu viälä maistaa...syän pia kaikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti