tiistai 14. elokuuta 2012
lauantai 11. elokuuta 2012
Tässä kirsikkapuun alle tehty sanomalehti+hevoosenlantaa tallista, joka pitäisi pitää loitolla heinittymisen. Haettiin sitä samaista tänään neljä säkkiä lisää. |
Vanhasta navetasta löytyi tämä musta osio ja tuo vihreä on vanhasta keinusta. Laitamma lisää kettinkiä ja näin syntyy kaffinkeittopaikka. Kyllä meille passaa!!! |
maanantai 6. elokuuta 2012
Leivonnaisia ja merta
SUKLAAKAKKU (Ohje löytyy täältä.) |
Mini reissulla rannikolla. Bergö-saarella ja ajeltiin rannikkoa jonki verran. |
Aavaa ulappaa... |
Tämmöstä jätskiä, mulle ihan uusi tuttavuus. Makeeta oli, ei mun makuun. |
Mustikassa oliin, notta sain sormenpäitä vähän värjättyä=)). Heti koklasin ohjetta, jota tiätenkin muunnin oman maun mukaan. Tässäpä ohje pelliliseen:
Pehmeä mustikkapiirakka
Pohja:
5munaa (kokoa L)
5dl sokeria
200g sulaa voita
2dl maitoa
5dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja
3tl leivinjauhetta
mustikoita maun mukaan
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu voi ja lämmin maito vuorotellen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle mustikat. Paista 225 asteessa kauniin ruskeaksi.
Vaniljakiisseli:
5dl maitoa
2dl sokeria
n. 3 rkl perunajuhoja
1tl vaniljasokeria
Sekoita kaikki kiisselin ainekset kattilaan ja hämmennä, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa. Levitä kuorrute valmiin jäähtyneen piirakan päälle.
(Alkuperäinen ohje löytyy Hellapoliisin herkkuleivonnaiset kirjasta nimeltä Raparperipiirakka s.126.)