maanantai 9. syyskuuta 2013

Palttu

Palttu
Ruotsalainen pula-ajan ruoka.
Melkoisen täyttävää, mutta ihan hyvää. Voi teherä millä täytteellä sitten kukakin haluaa. Suosittelen pienempiä palleroisia =))

Palttu:
4:lle

1kg perunoita (kuori ja raasta)
2tl suolaa
1l vehnäjauhoja

Täyte:
200g pekonia (oma ohje:sianlihasuikaleita+sipulia+valkosipulia ja mausteita)

Keitinvesi:
4l kiehuvaa vettä
2rkl suolaa

 
Tee perunaraasteesta, jauhoista ja suolasta löysä taikina. Kastele käsiä vedellä ja pyöritä taikina palloiksi. Tee palloon kolo, johon kypsennetty täyte, noin 1rkl. Sulje palloksi. Laita pallot kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja anna kypsyä n.1h.
 
Tarjoiluun voisulaa ja puolukkahilloa. Juomaksi maito.
 
Ajattelin joskus teherä muunnellun version ja vähentää vehnäjauhojen määrää. Ja kokeilla erilaisia täytteitä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti