sunnuntai 14. joulukuuta 2014

SYDÄN KAKKUVUOKA

 Miäs koulutuksesta tullessaan hairaasi mulle haaveilemani kakkuvuuan. Tässä eka kakku sillä tehtynä. Oon tosi tyytyväinen! Ja haluan lisää...=))


Sain uuren kaakkuohojeen ja koklasin teherä...ihanan muhkee siitä tuli.  Piirakkapohjana oon käyttäny ja oli kuin pumpulia suussa.












Tässäpä ohojes:

Oravasaaren oiva kakku

7 munaa
5dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
3 3/4 dl perunajauhoja
5 tl vaniljasokeria
375g pehmeää voita

Kaikki aineet kulhoon ja vatkataan 7 minuuttia. Paistetaan 175 asteessa n.1h
-Mausteita voi laittaa maun mukaan
-voi käyttää myös piirakkapohjana



Savusiika-pinaattipiirakka

100g voita (pehmeää)
2-3 keitettyä perunaa raasteena
2,5dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1 tl leivinjauhetta 
ripaus suolaa

Täyte:

150g savusiikaa (tai enemmän, maun mukaan)
1 muna
1 prk kermaviiliä
1/2 pkt kreikkalaista salaattijuustoa palana
75g (puoli pussia) pakastepinaattia
1tl pippurinen yrttimauste


Vähähiilihydraattinen leipä
(1 matala vuokaleipä)

4 munaa
1/2 prk maitorahkaa
3 rkl öljyä
1rkl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
50g pellavansiemeniä
60g kauraleseitä (laitoin kaurahiutaleita)
50g seesaminsiemeniä
50g auringonkukansiemeniä (laitoin kurpitsansiemeniä)

Vuoraa vuoka leivinpaperilla.
Paista leipää 180 asteessa 55 minuuttia.

Ihan hyvää oli, jos tykkää siämenistä ;))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti