keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Jauhelihapiirakka


Jauhelihapiirakka rahka-voitaikinaan
2 piirakkaa

500g voita
8dl hiivaleipäjauhoja
2tl leivinjauhetta
500g maitorahkaa

Lisää pehmeä voi ja rahka kuiviin aineisiin. Hiero tasaiseksi käsin.
Laita taikina kylmään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Täyte:

400g naudanjauhelihaa
1 suippopaprika
1 valkosipuli (yksikyntinen)
mustapippuria
tilliä
3 keitettyä kananmunaa
2-3dl sienisalaattia (laitoin itsetehtyä, joka oli melko suolaista)
suolaa (en laittanut)
1dl täysjyväriisiä (keitä)

Ota taikinasta n. 2/3 osaa ja kauli pohjalevyksi pyöreään vuokaan. Lopusta kauli pyöreä kansi piiraalle. Aukot saa viiltämällä terävällä veitsellä viivoja ja venyttämällä vähän taikinaa kanneksi laitettaessa.
Voitele munalla. Paista 200 asteessa kauniin ruskeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti