Jauhelihapiirakka rahka-voitaikinaan
2 piirakkaa
500g voita
8dl hiivaleipäjauhoja
2tl leivinjauhetta
500g maitorahkaa
Lisää pehmeä voi ja rahka kuiviin aineisiin. Hiero tasaiseksi käsin.
Laita taikina kylmään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Täyte:
400g naudanjauhelihaa
1 suippopaprika
1 valkosipuli (yksikyntinen)
mustapippuria
tilliä
3 keitettyä kananmunaa
2-3dl sienisalaattia (laitoin itsetehtyä, joka oli melko suolaista)
suolaa (en laittanut)
1dl täysjyväriisiä (keitä)
Ota taikinasta n. 2/3 osaa ja kauli pohjalevyksi pyöreään vuokaan. Lopusta kauli pyöreä kansi piiraalle. Aukot saa viiltämällä terävällä veitsellä viivoja ja venyttämällä vähän taikinaa kanneksi laitettaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti