Oon niin yllättyny gluteenittomien leivonnaisten onnistumisesta! Jiphii!
Vaniljakierrepullat
3dl maitoa
1/2 palaa hiivaa
2tl psylliumia
1tl suolaa
1dl sokeria
1 muna
1/2 rkl kardemummaa
7-8dl gluteeniton jauho
100g pehmeää voita
Täytteeseen: pakkauksen ohojeen mukaan tehtyä vaniljagremiä. Ohoje neuvo tekemää veteen, mutta laitoon pualet kermaa ja toinen puali pun. maitua.
Kärenlämpöösehe maitoho liotin hiivan ja muute käsin sekootin taikinan, lopuuksi rasva. Ohojees oli notta älä kohota täs vaihees taikinaa, mutta mun oli pakko, ku miäs tartti apua pihalla.
Tein suarakaitee muatoose levyn, noin 1cm paksuuse. Siihe levitin vaniljagreemin, johon maistamisen jäläkee laitoon pari rkl sokeria. Rullasi ja paloon. Noin 20 kpl pullaa ja voitelin munalla ja päällystin raesokerilla. Het uuniin 200 asteeseen.
Tiikerikakku
250g voita
2dl sokeria
4 munaa
4.5dl gluteeniton jauho
2tl leivinj.
2tl vaniljasok.
1dl kermaa
2rkl tummaa kaakaojauhetta
Voi ja sokeri vatkataan. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää kuivat aineet, mutta kaakaojauhe vasta taikinasta erotetun 1/3 osan kanssa. Tee kerrokset vuokaan, kuten tiikerikakussa.
Vuoraa
vuoka voilla ja sokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti