torstai 30. kesäkuuta 2011

Helleleipomisia

 Hieno raparperipaistos. Torella hyvää!!!! Nyt vaan muuta välillä touhutes, paistotulos tuli näiren kahare piirakan kohoralla täysin erilainen. Mutta eihä se haittaa, maku tärkein. Muistan, kun olimma kyläilemäs vanhemman pariskunnan luona ja siinä kaffipöyräs piirakkaa maistelles ukkokulta otti aina vaan lisää...toppuuttelin jo, mutta taloon emäntä oli kovasti sitä mieltä, että syärä vaa, jos maistuu....=)) Aiva niinku olis vähä hävettäny =))...mua meinaan! Oon sitten aina joskus tätä teheny ja aina vaan se maistuu yhtä hyvältä!!! Laitampa oikee ohojee...kokeilkaapas.


Ohoje:

Hieno raparperipaistos

Taikina:

100g voita
1dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1 muna

Täyte:

250g raparperia
1dl sokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri ja lisää jauhot (itse laitoin myös leivinjauhetta). Ja lopuksi muna (voi käyttää marengista jääneet keltuaiset).
Taputtele pyöreään voideltuun+korppujauhotettuun piirasvuokaan.
Paloittele raparperit pieniksi ja lisää sokeri.
Paista näitä jonku aikaa 200 asteessa, että saa hiuka väriä.

Tee marenki:

2 valkuaista
5rkl sokeria

Levitä marenki piiraan päälle ja tee lusikalla kauniita laineita. Paista vielä vähän, että marenki saa värin. Paistoksen kylmetessä pinnalle tulee lasimaisia helmiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti