lauantai 21. tammikuuta 2012

Kaalilaatikkoa ja juures-soselaatikkoa

Taas täälä teherää laatikkoja!!! Nyt sekootin porkkana- ja lanttusosetta keskenään ja ihan porkkanalaatikon reseptillä, joka on aijemmis teksteis.....erona kylläkin, että vähensin siirapin osuutta ja laitoin makeutusainetta ja voin osuus väheni puoleen. Innostuun laittamaan myös kasvisfondia..makustelemalla. Niin ja lisäsin munan, koska mun miälestä erellinen resepti oli aika löysää. Vaikka ei se mun syämistä haitannu. No, melekeenhä tästä tuli ihan oma reseptinsä =)) Niin ja yhteen pieneen foliovuokaan laitoin puolukkahilloa sekaan, kokeeksi, saa nähärä onnistuuko kokeilu.

No niin ja kaalilaatikkoresepti on mun oma, vaikka nyttekkin sitä muunsin, että en laittanu riisiä ollenkaan ja mauksi kuivattuja sieniä. Jos haluatta kokeella, laitan reseptin peruskaalilaatikostani tähän:

OMA KAALILAATIKKO
Puuroriisiä 3dl
Vettä 7dl
vasikanfondia

Keitä 15min.

Kaali (melko iso)suikaleiksi
jauhelihaa 700g
porkkanaa 2kpl, isoa raastetta
sipuli 1
(siirappia)
vettä 0.5l

Keitä riisiä n.15min. isossa kattilassa, jossa sitten on helpompi kypsentää kaalilaatikko melkein kypsäksi asti. Ruskista jauheliha ja sipuli. Suikaloi kaali ja raasta porkkanat. Maustele esim.mustapippurilla tai mikä maku miellyttää. Uuniin 200 asteeseen muhimaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti