lauantai 31. lokakuuta 2015

Punottu pulla


Ai että olikin mukavaa puuhastella taikinan kans! Miäs vähä moitti, kun Pyhäinpäivänä touhuan tai sanoo, notta joka päivä touhuan, muttaku siitä saa nii hyvän miälen...ainakin jos sattuu onnistumaan =)). Harmittaa kun yksi vaihekuva jäi ottamatta eli siitä kun nuo alakuvan sakarat käännetään. Mutta koitan selittää: Ota vierekkäiset siivekkeet käsiisi ja käännä oikealla kädellä oikealle kaksi kierrosta ja vasemmalla vasemmalle. Näin jatkaa, kunnes kaikki on käännetty. Nätimpää voi vielä tulla jos kerroksia on vaik kolme ja välejä kaks, näissä on yksi väli vain.

 Taikinan tein Tuovinvehnäset/Kahvikehrät ohjeella 1,5 kertaisena. Siitä tuli nämä neljä.

Kahvikehrät:

300g voita
12dl vehnäjauhoja
1,5dl maitoa
2 palaa hiivaa
4 kananmunaa
4rkl sokeria

Täyte:
200g tomusokeria
200g voita
6tl vaniljasokeria
(6tl kanelia)

Pehmennä voi ja nypi jauhot sekaan. Lämmitä maito ja liota hiiva siihen. Lisää munat, sokeri ja maito taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Anna kohota.
Jaa taikina neljään osaan ja jokainen osa vielä kahtia. Kauli vuuan kokoiseksi ympyräksi. Levitä täytettä ja laita toinen taikinaympyrä päälle. Miä kun tein 1,5 kertaisena taikinan, niin täytettä tein vain yksinkertaisena ja hyvin riitti. (Tosin tein yhden vihreällä marsipaanitäytteellä. Mutta täytettä jäi yli yhden piirakan verran.)


 Piiraan keskiosa ei nyt oikein tullut nätti, mutta ei haittaa. Jätin taikinaa kaharen pullukan verran ja tein päiväkahaville herkkupullat =))
Nyt on pullaa taloos, kuhan viarahia kävis niiku ennevanahaa...


1 kommentti:

  1. Hei! Mä ilmoittauduin tänne: https://www.opistopalvelut.fi/lakeudenportti/course.asp?TietueNro=4109 Kiinnostaisko? Sama kurssi on kyllä Kuortaneellakin 21.11. mutta mulla on silloin muuta menoa.

    VastaaPoista