sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Vaniljapiirakka


Vaniljapiirakka
ihanan pehemoone täyte ja pohoja rouheempi. Hyvä kotrasti. 

 Omenat viipaloon hyvi ohueksi.
Kiisselin tuli keltuaasia, ni laitoon valakuaaset pohojaa korvaamaa yhyre munan. 

Ihojes:

Tee ensin vaniljakiisseli

2 dl maitoa
2.5dl Flora vanillaa
2 keltuaista
1dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
1tl vaniljasokeria

Sekoita ainekset hyvin keskenään. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen, niin että kiisseli sakenee. 

Pohja:

100 voita
1dl sokeria
2 munaa (1muna+2 valkuaista)
2.5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munien kanssa vuorotellen, vatkaten.
Lado pohjan päälle hyvin ohuet omenasiivut ja esipaista 10min/175 asteessa. 

Lisää kiisseli ja jatka paistamista 30-35 min.


Retkeilemässä. Ja aurinkokin vähän pilikahti. Muutama suppiksia tuli kerättyä takin huppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti