perjantai 15. maaliskuuta 2019

Itsetehtyä viiliä


Äitee teki mun lapsuures itte viiliä. Ajattelin koklata  onnistuusinkoha ilima mitää ohojetta.
Ostin yhyre punaase viilin ja luomu homogenoimatonta punaasta maitua. Laitoon astioohi vajaa ruakalusikallise viiliä ja päälle maitua. Eile tein ja tänää oli torella hyvi hyytyny viiliksi. Varaavan takan päällä tarjottimella pirin ne happanemas. Meillä ei kauheita lämpöjä oo, notta uskalliin taka päällä pitää. Äitee laittoo aina kaapin ylähyllylle.
Ny ne on jääkaapis kylymenemäs ja aion ottaa iltavuoroo evääksi yhyre. 
Kyllä ne varmaa muutama päivä kylymäs säilyy, on kuitekki hapantuote. 

2 kommenttia:

  1. Minäkin olen joskus tehnyt itse viiliä ja samoin jogurttia, nyt ei ole kyllä tullut aikoihin tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hyvää! Mun miäs tykkäs, notta söi usiamma päivä mittaa 😊

      Poista