lauantai 11. elokuuta 2012

Jänispaistia!!! Olin nii onnessani, kun mulle toi opiskelijakaveri torstaiaamuna jäniksen. Monet vuaret oon haaveillu, kun iskä mettästi aikoinaan ja äite teki siitä hyvää paistia ja jäniksenlihaperunoota. Voiko olla enää parempaa. Todella tuhannet kiitokset HÄNELLE, joka teki mut näin ilooseksi! Sain pakkaseen neljä 200g nyssykkää ja lopuista tein kastiketta. NJAM!!!
Ohje:
Paista jänistä voissa pannulla, niin että lihansyyt menevät kiinni.
Laita pataan/vuokaan ja vettä niin, että jänis melkein peittyy. Palo sipulia, porkkanaa sekaan ja suolaa.
Paista 200 asteessa 1,5h folion alla. Lisää muutamia kokonaisia pippureita ja paista vielä 175 asteessa 1,5h.
Tässä tämmöinen helppo ohje.

Amatöörien haave: pihagrilli luonnonkivistä. Netissä kyllä varoiteltiin, ettei oo mikään helppo homma amatööreille. No, eihän se siisti tullu, mutta olihan kiva siinä ekat tulet sytyttää. Teimme routimista estämään laittamalla hiekkaa ja styroxlevyä päälle ja hiekkaa, sitten valettiin kehikkoon. Betonin sisään laitoimme raudoituksen. Saas nähärä onko keväällä pystys =)) Kivien lomaan valettiin putkenpätkiä, että saatiin tukiraudat ritilälle, kahteen tasoon.

Tässä kirsikkapuun alle tehty sanomalehti+hevoosenlantaa tallista, joka pitäisi pitää loitolla heinittymisen. Haettiin sitä samaista tänään neljä säkkiä lisää.


Vanhasta navetasta löytyi tämä musta osio ja tuo vihreä on vanhasta keinusta. Laitamma lisää kettinkiä ja näin syntyy kaffinkeittopaikka. Kyllä meille passaa!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti