maanantai 6. elokuuta 2012

Leivonnaisia ja merta

SUKLAAKAKKU  (Ohje löytyy täältä.)
  

Mini reissulla rannikolla. Bergö-saarella ja ajeltiin rannikkoa jonki verran.

Aavaa ulappaa...

Tämmöstä jätskiä, mulle ihan uusi tuttavuus. Makeeta oli, ei mun makuun.



Mustikassa oliin, notta sain sormenpäitä vähän värjättyä=)). Heti koklasin ohjetta, jota tiätenkin muunnin oman maun mukaan. Tässäpä ohje pelliliseen:

Pehmeä mustikkapiirakka

Pohja:
5munaa (kokoa L)
5dl sokeria
200g sulaa voita
2dl maitoa
5dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja
3tl leivinjauhetta
mustikoita maun mukaan

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu voi ja lämmin maito vuorotellen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle mustikat. Paista 225 asteessa kauniin ruskeaksi.

Vaniljakiisseli:

5dl maitoa
2dl sokeria
n. 3 rkl perunajuhoja
1tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki kiisselin ainekset kattilaan ja hämmennä, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa. Levitä kuorrute valmiin jäähtyneen piirakan päälle.

(Alkuperäinen ohje löytyy Hellapoliisin herkkuleivonnaiset kirjasta nimeltä Raparperipiirakka s.126.)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti