sunnuntai 24. kesäkuuta 2018


Lihapiirakoiden paistoa

Taikina :
50g hiivaa
5dl maitoa tai vettä
0.5dl sokeria
0.5tl suolaa
N. 10dl vehnäjauhoja

Kohota taikina.
Sillä aikaa tee täyte 

Täyte :
400g jauhelihaa
1 iso sipuli
mausteita
3dl keitettyä riisiä

Jaa taikina 4 osaan ja ne edelleen 6 osaan. Saat 24kpl lihapiirakoita.
Kauli soikeiksi taikinapalat ja laita täytettä.
Kohota vielä ja paista öljyssä 

Piirakoita tuloo aika isoja. Teen seuraavalla kerralla pienempiä ja eri täytteellä esim. kanatäyte  ja maun takia paistan munkkirasvalla.

perjantai 15. kesäkuuta 2018

Raparperipiirakka


Pellillinen raparperipiirakkaa

200g voita (sulana) 
6dl sokeria (laitoin 5dl ) 
6dl piimää 
10dl vehnäjauhoja 
2tl ruokasoodaa 
2tl leivinjauhetta 

Raparperia, kanelia ja sokeria päälle. 
Uuni 175 astetta ja paista uunipellillä noin 40min.

Tämä ohojes on netistä,   mutta en löynny enää koko ohojesta 😃
Hyvää kuitekki oli. Vaniljakastiketta viälä päälle  


torstai 7. kesäkuuta 2018

Rippikortteja



Korttien tilaaja toivoi sinistä rippikorttiin. 



Halusin kokeella aivan valakoosta korttia ja risti tulikin mukavasti ruusuista  

maanantai 4. kesäkuuta 2018

Kutunjuustoa


Kutunjuustoa tulla tupsahti eilen ystävän tuomana. Tänään maistoin ja olihan hyvää! Koostumus kiinteää ja maku mukavan mieto. Lämpimät kiitokset! 

sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Mansikka-mustikkatäytekakku gluteenittomana


Taikina :
4 munaa
2dl sokeria 
1dl perunajauhoja 
1dl gluteenitonta jauhoa 
(ripaus leivinjauhetta, ei välttämätön)  

Nytte tein kääretortun tapaan eli paistoin uunipellillä kääretorttupohjan. Kaharesta sellaasesta kokosiin isoon kääretortun. Oon aina tästä tykänny, koska täytettä tuloo enempi kaakkuun ja mehevöittää mukavasti. 

Väliin laitoon Flora vispiä + kreemijauhetta. Jauhe tukevoottaa vaahtua. Mansikkahillua tiätenki välihi.



Kinkkuvoileipäkakku


 Kylläpä oli mukavaa "askarrella" kakkuun koristeita . Aivan kuin olis teheny korttia. 
Ja se mikä mukavaa olikin: kaikki vihreä on omasta pihasta esim. suolaheinä