lauantai 29. maaliskuuta 2014

Tulppaanikimppu

Voi miten hiano tulppaanikimppu poksahti eilisten viarahien mukana...KIITOS!!! Tuata saa nyt ihastella monta päivää, voi että!!! Miksei sitä tuu hommattua usiammi pöyrällee leikkokukkia. Olihan kivan rento ilta ja sai posket punaasena nauraa, tulukaahan pian uurestaan!


keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Lämminsavulohipiiras

 Meirän ihana Wekku-kissa n.14v
 
Lämminsavulohipiiras

Pohja:
1dl perunamuusijauhetta
3dl vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta
100g voisulaa
2dl vettä

Anna pohjataikina vetäytyä 15min.

Täyte:
150g lämminsavulohta
200g Creme Bonjour/aurinkokuivattu tomaatti
2 munaa
1dl kermaa
1 pieni punasipuli (kuullotettuna,pieneksi palottuna)
1tl kuivattua tilliä

Nopia ja heleppo teherä! En esipaistanu piirakkapohojaa. Aijon lähtiä kohtapian kyläilemään ja vien palan maistiaisiksi päiväkaffiin. En siis tiärä tuliko hyvää kokeilusta....kerron myähemmin =))


 


lauantai 15. maaliskuuta 2014

Katkarapu-salaattijuustopiirakka

 
Katkarapu-salaattijuustopiirakka
 
Pohja:
1dl kermaa
1dl maitoa
1,5dl kaurahiutaleita
1/4 tl suolaa
0,5tl leivinjauhetta
2,5dl vehnäjauhoja
50g voisulaa
 
Täyte:
1 prk creme fraichea
1/2 prk kermaviiliä
2munaa
puoli pussia (180g/pss) isoja katkarapuja
1/2 prk (150g/prk) salaattijuustokuutioita
1/2tl kuivattua tilliä
1tl sitruunamehua
mausteita maun mukaan
(vp, mp, ripaus chilimaustetta,valkosipulijauhetta)
 
Sekoita pohjan ainekset keskenään ja taputtele voidellun pyöreän piirakkavuoan pohjalle. Laita täyte ja paista kauniin ruskeaksi 200 asteessa.
 
Hätinä kuvaa kerkis ottamaha, ku jo piirakka alko huveta karvasiin suihin!!! Ja olihan se munki suuhu hyvämakuusta. Vähä orotettihi viarahia tälle iltaa, mutta eivät päässeetkää...päätin kuitekki leipua piirakan jokatapauksessa. NJAM, kannatti! Tein muuten kaksi piirakkaa ja toiseen laitoon juustoraastetta päälle.


sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Valkosuklaa-toscakakku ...
 
täytyypä sanua, että inkivääri oli tosi herkullinen mauste tähän kakkuun. Tykkäsin!

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Valkosuklaa-toscakakku




 
      
Valkosuklaa-toscakakku

2dl turkkilainen maustamaton jogurtti
2dl sokeria
100g voisulaa
3-3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
vajaa 1tl inkivääritahnaa

Valkosuklaatosca:

50g voita
100g valkosuklaata
0,5dl sokeria
2dl mantelilastuja
2rkl vehnäjauhoja
2rkl kermaa

Sekoita jogurtti, sokeri ja voisula keskenään. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seokseen. 
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoka (halkaisija 25cm). Paista 200 asteessa n.20-25min. 

Sulata kattilassa valkosuklaatoscan aineet, kunnes voi ja suklaa ovat sulaneet.

Levitä tosca kakun pinnalle ja paista vielä n. 5-7min, kunnes pinta on kauniin ruskea.



Tein kaksinkertaisen taikinan ja toisesta pualesta muffinivuokapeltiin...12kpl. Saas nähärä miltä maistuu moiset ihanuuret.