sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Saaristolaisleipä

 Innostuun tekemää saaristolaisleipää ja miksei se ollukki tosi hyvää!!! Kaupasta kun kattoo, niin laittaa takaasi hintavuutensa takia. Heleppo teherä oli kyllä, nostatus ja paisto vei yhteensä 4h...että aikaa pitää olla
Tässä ohje: 
1l piimää
75g hiivaa
3dl tummaa siirappia (voi laittaa vähemmän)
3dl ruisjauhoja
3dl kaljamaltaita (tein jouluksi kaljaa ja pakastin mäskin)
3dl vehnäleseitä
1rkl suolaa
10dl vehnäjauhoja

Taikina on melko löysää, että leipävuuat on tarpeen tai tein pyöreäänkin kakkuvuokaan. Jos pellille suoraan, leivistä tuloo matalia.
Kohota taikinaa 2 tuntia ja paista 2 tuntia, välillä voidellen siirappiveellä: 1rkl siirappia ja 2rkl vettä.
Maku parhaimmillaan parin päivän päästä.
Jos malttaa sinne asti =))! Miä laitoon pakkaseen, saa herkutella myähemminki.

Joulu on ohitte, mutta juureslaatikoiren aika ei. Anoppi kehuu hirviästi valmis sosepötköjä ja kattoin että 1kg valmista sosetta oli lähikaupassa 1e, että eipä kannata itte alaata alusta tekemää. Siis tosi heleppoo!!!!
Ohje:
Porkkanalaatikko
2kg porkkanasosetta
2dl pun.maitoa
1dl kermaa
2 muna
1tl muskottipähkinää
2tl kaneli (itse laitoin 1tl)
2rkl siirappia tai esim.hermesetasliuosta
100g voita (sulana)
2tl suolaa

Päälle hieman korppujauhoja ja halutessaan voinokareita.
Paista 175/n.60min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti