lauantai 16. marraskuuta 2013

PITSAKKA

Pitsakkaa kokeilin teherä, kun saatiin ystäviä kylään vähän enemmänkin lupsakkaaseen yhyresoloon. Jokahine sai tuara mitä halus nyyttäriperiaatteella. Johan oli kivaa, kun tuamiset oli ylläreitä. Njam, herkkuja monenlaisia!!! Alkuperäinen ohje on  täällä: PIZZAKKA

PITSAKKA:

Taikina:
3dl maitoa
1/2 pkt hiivaa
1tl suolaa
2rkl öljyä
1rkl siirappia
1,5dl kauraleseitä
6dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 sipuli
175g palvikinkkua
200g savuporotuorejuustoa
n. 3dl juustoraastetta
ketsuppia
mustapippuria
pitsamaustetta

(Tässä yksinkertainen ohje, mutta jos tarvitset tarkemman ohjeen katso yllämainitusta alkuperäisestä ohjeesta.)
Tee taikina ja sinä aikana kun se hiukan kohoaa, valmista täyte. Kuullota sipuli. Sekoita kaikki aineet keskenään (ei juustoraaste). Kauli taikinasta pellinkokoinen pyöreä pohja ja levitä ketsuppia päälle. Laita täyte ja juustoraaste. Käännä reunat kuvan mukaan ja voitele käännetyt reunat munalla. Paista 200 asteessa n. 20-25min. Itse paistoin kaksi pitsakkaa ja kiertoilmauunissa..onnistui siinäkin, kelloon en katsonut, mutta nopsaa se paistui.
KOVASTI TÄTÄ KEHUTTIIN, KANTSII KOKEILLA!!!

 


1 kommentti: