sunnuntai 17. elokuuta 2014

Hopeatoffeekakku



 Hopeatoffeekakku
(Lakritsi-mokkapalakakku)

1pss (170g) hopeatoffeeta (lakritsitoffeeta)
200g voita
4 munaa
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta (tummaa)
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa

Kuorrutus:
1,5dl kuohukermaa
3dl tomusokeria

Sulata voi kattilassa. Pilko joukkoon 10 toffeenpalaa. Sekoita kunnes toffee on sulanut. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon vuorotellen lakritsirasvaseoksen ja maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Voitele vuoka ja korppujauhota (24cm). Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. 50min. Jäähdytä kakku. 
Kaada kerma ja loput toffeet kattilaan. Keitä hiljalleen sekoittaen kunnes toffeet ovat sulaneet. Anna jäähtyä hetki. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus hieman jäätyneen pohjan päälle (anna jäähtyä kokonaan). Anna vetytyä hyvin.

Kolome leipuria tekemäs ja kiirus tuli laittaa kaakku jääkaappiin, ettei kaikki kuarrutus juakse lautaaselle. Ei sitten jaksettu orottaa, että kuorrutus jäähtyy kunnolla.=)) Taisi pohojakin olla viälä lämpööne. Päälle laitoomma valkosuklaalastua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti