sunnuntai 17. elokuuta 2014

Pitsakka ja mustaherukkatahna


Pitsakka

Täytteessä:

Hunajabroileria siivuina 200-250g
ananaspaloja 1prk
mustapippurituorejuustoa 1
sipulia 1
chilitahna-valkosipulilla 3tl
ketsuppia 2rkl 
juustoraastetta 3dl

Mun suuhun aikas tuju maku tuli, mutta hyvää!
Pohjan ohjehan löytyy vanhemmista teksteistä --> Pitsakka

***


Herukkatahna 

 Valmistusaika n.20min.

2dl puna- tai mustaherukoita
1/2 sitruunan kuori ja mehu
3dl sokeria
4 keltuaista
125g suolatonta voita (käytin tavallista)

1. Puhdista herukat kattilaan. Lisää sitruunan kuori ja mehu +sokeri.
Keitä seosta kannen alla noin 15min.
Siivilöi seos toiseen kattilaan.
Lisää keltuaiset ja kiehauta seos.

2. Paloittele voi herukkatahnaan. Sekoita kunnes voi sulaa. Pane valmis tahna jääkaappiin ja käytä vasta jäähtyneenä. Käytä levitteenä leivällä tai suklaakakun täytteenä. Tahna säilyy tiiviissä rasiassa jääkaapissa n. kuukauden.

(Ohje otettu Kotiliedestä 13-14/2006)

Tein kaksinkertaisena ja levitettä tuli 4 matalaa pakasterasiaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti